Idag tänkte jag göra ett litet experiment, frågan löd: "Är Ben & Jerry´s så gott att det går att äta hur mycket som helst utan att må dåligt?" Kort summerat kan jag säga att Ben & Jerry´s är för gott för att man ska kunna äta speciellt mycket av det.
Egentligen grundade sig mitt experiment i att jag först inte orkade resa mig för att gå till frysen med det som blev över och en tanke som under hetsätandet växte fram -Det är ändå så mycket kalorier så om jag äter hela (500 ml), så orkar jag ingen middag, eftersom 500 ml av denna produkt innehåller ca 1000 kalorier, och då slipper jag laga mat.
Nu till sanningen. Först och främst blev glassen inte alls så där vansinnigt god efter halva bingen. Kakbitarna började äckla mig något så vansinnigt och jag försökte liksom gräva runt dem för att undvika dem. Till slut var där så mycket kakbitar att jag började hulka av att bara se dem. "Sluta, jag vill inte mer...", kved jag innan jag envist tvingade i mig en sista sked glass. En annan sak jag kom på är att det i princip bara är tomma kalorier, så om en timma kommer jag att vara hungrig igen och måsta trycka i mig något flottigt och salt för att väga upp sötchocken efter min Ben & Jerry´s orgie.
Slöhet lönar sig aldrig, man ska inse när det är dags att ge upp, och snart är det bikinisäsong. Det är saker jag uppfriskat mitt minne med idag.
4 kommentarer:
Jag vet int men jag anser GB är kass, då den på något vis smakar "konstgjord" och E-tillsatser så man ser ut som en kokt kräfta i fäjset.
Goast är Triumf och Sia enligt mig.
Minns du glassen i Norge? Soft-is? Mmmmm ...
Jo den var god.. :)
Nä enklast är oftast godast. Mitt favvo är ett italienskt recept med endast grädde och frysta hallon som man mixar, o då behöver man inte ens socker för det e godast med lite syrlig smak.
Glassens namn? Måste testa ...
Har receptet i en italiensk kokbok, det består bara av grädde och frysta hallon som man mixar, och ev socker.
Skicka en kommentar