På 2,5 dagar har jag lyckats pressa i mig: Grillad hamburgare med coleslaw och pommes, lammfilé med klyftpotatis och grillade grönsaker, eritreansk köttgryta (stark!) och pizza + hemmagjord köttfärssås och spaghetti. Jag vill inte se mat på minst ett dygn nu. Trots mitt denna månad smått panka tillstånd uppstod denna fest, ty Jimmy har bjudit. Därmed ska jag bjuda tillbaka med riktigt gott-gott på färjan när jag kommer till Luleå. Jo det har regnat varenda dag denna långhelg. Vad finns det då att göra annat än att äta? |
3 kommentarer:
vettu vad jag läste om vanlig gul lök?
den rackaren höjer toleransen mot all sorts cancer och det är vetenskapligt bevisat
jag som alltid trott på vitlökens helande förmåga läste att den ligger några strå under gul lök vad gäller "anticancereffekt"
så, i med rå gul lök i sallader när helst du kan
speciellt var förmågan att hindra livmoderscancer stor
vive oignon!
/pap
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_379310.svd
länken till den goda lökens effekt
/pap
Ät på stenåldersvis!
Att äta på stenåldersvis behöver inte nödvändigtvis innebära en kost utan vare sig kryddor eller långväga delikatesser i form av frukter eller grönsaker, det viktiga är att tänka på attnäringsinnehållet stämmer överens med den kost som vi har ätit under en stor del av vår utvecklingshistoria
Två stenåldersrätter
Grillad torsk med citrusmarinad
2 portioner
½ dl färskpressad apelsin
2 msk olivolja
1½ msk färskpressad citron
¾ dl vatten
3 msk pressad lime
500 g torskfilé
½ krm cayennepeppar
2 msk hackad gräslök
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk hackad timjan
Och denna rätt
Ugnsbakad kolja Italiano
4 portioner
1 kg kolja
6 msk hackad persilja
6 msk olivolja1 tsk torkad basilika3 hackade vitlöksklyftor
1 tsk dill
Källa:
http://209.85.229.132/search?q=cache:dNNcX1Zdk_gJ:www.mannautstallningen.nu/Projektarbete.pdf+kosten+cro+magnon&cd=14&hl=sv&ct=clnk&gl=se&lr=lang_sv
/pap
Skicka en kommentar