Bodystore

lördag 23 maj 2009

Mat

På 2,5 dagar har jag lyckats pressa i mig: Grillad hamburgare med coleslaw och pommes, lammfilé med klyftpotatis och grillade grönsaker, eritreansk köttgryta (stark!) och pizza + hemmagjord köttfärssås och spaghetti. Jag vill inte se mat på minst ett dygn nu. Trots mitt denna månad smått panka tillstånd uppstod denna fest, ty Jimmy har bjudit. Därmed ska jag bjuda tillbaka med riktigt gott-gott på färjan när jag kommer till Luleå.

Jo det har regnat varenda dag denna långhelg. Vad finns det då att göra annat än att äta?

3 kommentarer:

Anonym sa...

vettu vad jag läste om vanlig gul lök?
den rackaren höjer toleransen mot all sorts cancer och det är vetenskapligt bevisat

jag som alltid trott på vitlökens helande förmåga läste att den ligger några strå under gul lök vad gäller "anticancereffekt"

så, i med rå gul lök i sallader när helst du kan

speciellt var förmågan att hindra livmoderscancer stor

vive oignon!

/pap

Anonym sa...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_379310.svd

länken till den goda lökens effekt

/pap

Anonym sa...

Ät på stenåldersvis!

Att äta på stenåldersvis behöver inte nödvändigtvis innebära en kost utan vare sig kryddor eller långväga delikatesser i form av frukter eller grönsaker, det viktiga är att tänka på attnäringsinnehållet stämmer överens med den kost som vi har ätit under en stor del av vår utvecklingshistoria

Två stenåldersrätter

Grillad torsk med citrusmarinad
2 portioner
½ dl färskpressad apelsin
2 msk olivolja
1½ msk färskpressad citron
¾ dl vatten
3 msk pressad lime
500 g torskfilé
½ krm cayennepeppar
2 msk hackad gräslök
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk hackad timjan

Och denna rätt

Ugnsbakad kolja Italiano

4 portioner
1 kg kolja
6 msk hackad persilja
6 msk olivolja1 tsk torkad basilika3 hackade vitlöksklyftor
1 tsk dill

Källa:
http://209.85.229.132/search?q=cache:dNNcX1Zdk_gJ:www.mannautstallningen.nu/Projektarbete.pdf+kosten+cro+magnon&cd=14&hl=sv&ct=clnk&gl=se&lr=lang_sv

/pap